HOQUEI PATINS DES DE 1972...

Era l’any 1972 quan va arribar l´hoquei a Sant Celoni, fou de les mans d´en Joan Parra quan aquest es va traslladar a viure a la vila, aleshores en Joan Parra tenia 16 anys i havia jugat amb els Salesians a Barcelona. En aquells temps a Sant Celoni només hi havia handbol i futbol.

Per poder continuar jugant a l’esport que més li agradava en Joan anava a jugar amb l’Arenys de Munt.

Tot sovint però entrenava a la pista d’ handbol de Sant Celoni, l’actual pista coberta d’ hoquei, en veure’l, ben aviat un grup de nens se li va unir i van començar a entrenar amb ell.

Al cap d´un temps van començar a fer partits amistosos.

Cap a l´any 1975 es va començar a competir com a secció de la Penya Barcelonista entrenats per en Joan Parra i posteriorment per en Benito, entre d´altres.

L´hoquei ben aviat va agafar volada, hi havia una bona colla de nens i diferents equips. La Penya Barcelonista va obrir inscripció per fer socis, es van fer vàries categories i es va federar el primer equip.

Va ser a l´any 1980 que la secció d´hoquei s´independitzà de la Penya Barcelonista i es constituí el Club Patí Sant Celoni com a entitat amb estatuts propis.

Al llarg d´aquests anys el club ha anat creixent arribant a tenir un bon nivell competitiu.

Història de l'escut del C.P. Sant Celoni

En el seu inici el Club Patí Sant Celoni compartia escut amb la secció de Patinatge Artístic fins l’any 1997 que van decidir conjuntament separar les dues seccions.

L’escut actual del Club Patí Sant Celoni va ser aprovat la temporada 98/99 aprofitant que l’any 2000 es commemorava el 25è aniversari del club.

El disseny de l’escut està inspirat en l’escut del poble. L’escut de la vila de Sant Celoni va ser aprovat l’any 1983.

Escut fins el 1997

Escut actual

La campana és el senyal tradicional de les armes de la vila. Sant Celoni va ser centre d’una comanda hospitalera de 1151 a 1405, en què va ser comprada per Bernat IV de Cabrera. L’escut conté les armes parlants del vescomtat de Cabrera i la creu dels cavaller de Sant Joan de l’Hospital.

En l’escut s´ha volgut mantenir la campana com a senyal tradicional i la creu dels cavallers. Es van afegir elements representatius com la bandera catalana, un patí i uns estics envoltant l’escut.