You are currently viewing Suspensió de les competicions esportives durant 15 dies

Suspensió de les competicions esportives durant 15 dies

  • Post category:General

A continuació us deixem el comunicat oficial de la Federació Catalana de Patinatge:

El Govern català decreta la suspensió de totes les competicions esportives catalanes durant 15 dies.

 

Arran de l’anunci oficial fet públic avui al migdia pel govern de la Generalitat de Catalunya per frenar els contagis per coronavirus, des de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) entenem que la situació de crisi sanitària que vivim i patim fa necessària l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures restrictives adaptades segons l’evolució de la pandèmia.

 

El Govern ha decretat l’ajornament de la competició esportiva prevista durant els propers 15 dies, tret de la competició estatal, internacional i professional atenent al criteri principal de reduir la mobilitat entre poblacions i regions sanitàries.

 

Això comporta que la FCP es vegi en la necessitat de suspendre tota la competició programada per aquest període de temps en cadascuna de les seves 11 disciplines. Pel sentit del deure, responsabilitat, solidaritat i compromís social, el patinatge es mou amb l’esport federat fent costat a la ciutadania del nostre país. El mateix anunci del decret estableix que es mantenen els entrenaments en les instal·lacions esportives i que hauran de tancar les instal·lacions o poliesportius que no tinguin controls d’accés per vigilar l’aforament.

 

Des de la FCP volem manifestar que sempre hem actuat seguint les recomanacions i obligacions de les autoritats sanitàries, PROCICAT i la SGEAF a fi de garantir una activitat esportiva segura.

 

Hem estat una de les primeres federacions esportives del país compromeses en la represa segura de les competicions, amb mesures i protocols adaptats als esports d’equip i els individuals, i des de la màxima cooperació amb els clubs i els ajuntaments.

 

Amb l’arrencada de la competició s’han disputat més d’un miler de partits oficials d’hoquei patins i hoquei línia, 65 competicions de patinatge artístic entre trofeus socials, proves federatives, campionats territorials i xous iniciació amb normalitat i seguretat. Tot això ha estat possible gràcies a la planificació duta a terme pels comitès tècnics en coordinació amb els clubs seu i la col·laboració dels governs locals.

 

La baixa afectació de la pandèmia en les activitats esportives organitzades per la FCP demostra que la pràctica esportiva no representa cap risc per a la transmissió de la covid19, i en canvi representa grans beneficis sobre la salut física, emocional i mental.

 

Esperem, doncs, reprendre de nou i el més aviat possible l’activitat esportiva de les 11 disciplines de la FCP.

 

Federació Catalana de Patinatge

14 d’octubre de 2020